Terug

Utiliteit

Klimaatbeheersing voor de utiliteitsbouw

Mark Climate Technology is specialist in het creëren van een optimaal binnenklimaat voor utilitaire gebouwen. Waar onze klimaattoestellen van oudsher vooral in industriële gebouwen te vinden waren, zien wij steeds meer een verschuiving naar de utiliteitsmarkt. Uiteraard vereist elk gebouw een andere aanpak, daarom geven wij graag advies op maat.

Energielabel C verplicht voor kantoorgebouwen

Energielabel C verplicht voor kantoorgebouwen

Een goed binnenklimaat is van groot belang voor de productiviteit en de gezondheid van de gebruikers van een gebouw. Per 1 januari 2023 moeten alle grote kantoren (>100 m2) in Nederland voldoen aan minimaal Energielabel C. Indien hier niet aan wordt voldaan, mag het kantoorpand niet meer als kantoor gebruikt worden. Het verbeteren van het Energielabel kan o.a. door het toepassen van energiezuinige klimaattoestellen. Hiervoor bent u bij Mark Climate Technology aan het juiste adres.

Aan de luchtkwaliteit in gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld. Om aan deze eisen te kunnen voldoen dient er vaak meervoudig geventileerd te worden. Door het toepassen van standaard ventilatie-apparatuur gaat er echter veel energie verloren. Om dit verlies tegen te gaan heeft Mark de AIRSTREAM WTW-unit in het programma. Deze warmteterugwin-unit heeft een rendement tot 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht.

Warmteterugwinning voor kantoren
Klimaatsystemen voor de retail sector

Klimaatsystemen voor de retail sector

Voor een aangenaam binnenklimaat in een winkelpand of showroom biedt Mark Climate Technology diverse oplossingen. Van een compleet klimaatsysteem voorzien van verwarming, koeling en ventilatie tot afzonderlijk werkende klimaattoestellen. Voor ruimtes met een laag plafond is de Mark TANNER MBA zeer geschikt. Deze watergevoede luchtverwarmer kan in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp uw winkel in korte tijd opwarmen.

Voor inbouw in het systeemplafond zijn de TANNER CLA en LDA SWIRL zeer geschikt. Beide heaters zijn standaard voorzien van een modulerende EC-ventilator, waardoor het toestel volledig kan moduleren in vermogens en luchtdebieten. Dit zorgt voor een geluidsarme en energie efficiënte werking.

Watergevoede luchtverwarming
Het splinternieuwe Mall of the Netherlands wordt dankzij de warmteterugwin-units van Mark voorzien van verse lucht.

Een optimaal binnenklimaat voor elk soort gebruik

Een gezond en aangenaam binnenklimaat is afhankelijk van de activiteiten die in het gebouw of de ruimte plaatsvinden. Naast klimaatoplossingen voor winkels en kantoorpanden, zijn de producten van Mark Climate Technology ook geschikt voor alle soorten utiliteitsbouw.

Voor toepassing in sporthallen en gymzalen zijn stralingspanelen zeer geschikt. Verwarmen met warm water stralingspanelen betekent verwarmen zonder tocht, stof- of luchtverplaatsing. Tevens wordt de warmte uitsluitend verkregen op de plaats waar deze benodigd is. Door de korte opwarmtijd en een lagere ruimtetemperatuur kan er een hoge energiebesparing gerealiseerd worden.

In ziekenhuizen, klinieken, maar ook in bijvoorbeeld bioscopen is het belangrijk dat zowel de verwarming, koeling en ventilatie optimaal gecombineerd zijn. De zogenoemde luchtbehandeling van een gebouw kan uitstekend geregeld worden met een luchtbehandelingskast of warmteterugwin-unit.

Door het toepassen van luchtgordijnen kan warmteverlies door het openen van deuren worden voorkomen.
Verwarmen met warm water stralingspanelen betekent verwarmen zonder tocht, stof- of luchtverplaatsing. Tevens wordt de warmte uitsluitend verkregen op de plaats waar deze benodigd is.
Vanwege de hoogte van het gebouw en het grote volume dat verwarmd dient te worden, zijn de energiezuinige INFRA’s een uitermate geschikte oplossing voor het voormalige Suikerfabriek gebouw.
Verwarmen met warm water stralingspanelen betekent verwarmen zonder tocht, stof- of luchtverplaatsing. Tevens wordt de warmte uitsluitend verkregen op de plaats waar deze benodigd is.

Educatie Sector

Op het gebied van schoolventilatie en een aangenaam binnenklimaat in het onderwijs bent u bij Mark Climate Technology aan het juiste adres!

Klimaatoplossingen voor het Onderwijs

Horeca Sector

Een klimaatsysteem zorgt voor verwarming, koeling en verse lucht in uw restaurant, hotel, bar of café. Mark geeft u graag advies!

Klimaatoplossingen voor de Horeca Sector

Klimaatoplossingen voor de utiliteit

Ieder gebouw heeft een andere toepassing. Of het nu gaat om kantoorgebouwen, winkels, sporthallen of ziekenhuizen, Mark Climate Technology heeft voor u de perfecte klimaatoplossing. Onze technische adviseurs geven u graag een vrijblijvend advies op maat. Neem contact met ons op!

Contactpersoon(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.