Terug

Industrie

Een grote ruimte verwarmen

In de industriële sector gaat het vaak om het klimatiseren van grote hallen en gebouwen. Om dit op een energiezuinige wijze te doen biedt Mark Climate Technology diverse oplossingen.

De gasgestookte luchtverwarmers van Mark lenen zich uitstekend voor het verwarmen van garages, magazijnen en werkplaatsen. De Mark luchtverwarmers worden meestal geïnstalleerd in combinatie met recirculatieventilatoren. De ECOFAN W recirculatieventilatoren zorgen voor een optimale verspreiding van de warme lucht en een optimaal comfort in de ruimte. Door toepassing van een thermostatisch geregelde ECOFAN W wordt de warme deken onder het dak naar het verblijfsgebied verplaatst. Hierdoor is de ruimte sneller opgewarmd en wordt er tot wel 30% energie bespaard.

Wilt u naast verwarmen ook koelen? Dan is een VRF-warmtepomp-systeem een goede keuze. Een VRF-systeem is een compleet en energiezuinig klimaatsysteem voorzien van een buiten-unit (warmtepomp), een leidingencircuit en minimaal één binnen-unit. Het systeem werkt als een lucht-lucht warmtepomp. Warme binnenlucht wordt door de warmtepomp naar buiten afgevoerd, waardoor de ruimte gekoeld wordt. Naast koelen, kan een VRF-systeem ook verwarmen. Toepassingen van een VRF-systeem zijn met name grote gebouwen. De MISTRAL MDX is vanwege zijn grote capaciteit zeer geschikt voor het verwarmen en koelen van o.a. bedrijfshallen, magazijnen, distributiecentra, showrooms en garages.

Mark Climate Technology heeft de klimaatapparatuur geleverd voor het Ghent Logistic Campus in Evergem (België).

Warmteverlies verkleinen

Industriële gebouwen als fabriekshallen en distributiecentra hebben vaak meerdere grote deuropeningen in de ruimte. Een groot nadeel hiervan is dat de warme ruimtelucht naar buiten ontsnapt en de koude buitenlucht naar binnen waait, met extra stookkosten tot gevolg. Om dit te voorkomen heeft Mark Climate Technology verschillende types luchtgordijnen in het assortiment.

Luchtgordijnen, ook wel warmtegordijnen genoemd, creëren een scheiding tussen de koude buitenlucht en de warme binnenlucht. Bij binnenkomst in de ruimte ervaart de bezoeker meteen een comfortabele temperatuur. Daarnaast zorgen ze ervoor dat stof, nare luchtjes en insecten van buiten niet naar binnen komen. Op deze manier kunnen bedrijven op energiezuinige wijze hun deuren openen.

Zoneverwarming

Soms worden grote gebouwen slechts voor een klein deel benut door werknemers. Dan is het zonde om het hele gebouw te verwarmen! In dat geval is zone verwarming met stralingstoestellen een geschikte oplossing. De zwartebuisstralers en stralingspanelen van Mark Climate Technology kunnen daar ingezet worden waar warmte benodigd is, ook wel infrarood verwarming genoemd.

Bij toepassing van stralingsverwarming ervaart de gebruiker een behaaglijk gevoel bij een lagere ruimtetemperatuur. Door de korte opwarmtijd en een lagere ruimtetemperatuur kunnen stralingstoestellen een hoge energiebesparing realiseren. Daarnaast bespaart u met deze vorm van plafondverwarming erg veel ruimte en wordt een ruimte verwarmd zonder tocht, stof- of luchtverplaatsing. De vloer wordt ook aangestraald, dit zorgt voor extra comfort.

De zwartebuisstralers en stralingspanelen van Mark Climate Technology kunnen daar ingezet worden waar warmte benodigd is, ook wel infrarood verwarming genoemd.
Voor het verwarmen, koelen en ventileren van industriële gebouwen heeft Mark Climate Technology een groot assortiment klimaatbeheersingsproducten.
Met deze vorm van plafondverwarming bespaart u erg veel ruimte en wordt een ruimte verwarmd zonder tocht, stof- of luchtverplaatsing.
Luchtgordijnen, ook wel warmtegordijnen genoemd, creëren een scheiding tussen de koude buitenlucht en de warme binnenlucht.

Industriële verwarmingsoplossingen

Voor het verwarmen, koelen en ventileren van industriële gebouwen heeft Mark Climate Technology een groot assortiment klimaatbeheersingsproducten. Voor elk project een oplossing op maat! Neem contact op met onze technisch adviseurs voor een vrijblijvend advies.

Contactpersoon(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.