Terug

Horeca

Klimaatbeheersing in de horeca sector

In de horeca sector is het creëren van een aangenaam binnenklimaat erg belangrijk. U wilt immers dat uw gasten zich prettig voelen in uw restaurant, hotel, bar of café. Een klimaatsysteem zorgt niet alleen voor verwarming en koeling van de ruimte, maar ook voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw horecagelegenheid.

Een aangename temperatuur voor elke hotelgast

Het binnenklimaat van een hotel is onderhevig aan de verwachtingen en wensen van de verschillende gebruikers. Niet alleen voor de hotelkamers, maar ook voor het restaurant, de keuken, de lobby en vergaderzalen is het van belang dat overal een optimaal binnenklimaat gerealiseerd wordt. Al deze ruimtes moeten op hun eigen specifieke manier voorzien worden van verwarming, koeling en ventilatie. Ook een gezonde luchtkwaliteit en een laag geluidsniveau zijn van belang bij het kiezen van een klimaatsysteem voor hotels.

De luchtbehandelingskasten van Mark Climate Technology zijn bijzonder geschikt voor het regelen van het binnenklimaat van hotels. De Mark AIRSTREAM WTW unit verzorgt bijvoorbeeld de verwarming, koeling en ventilatie. Deze warmteterugwin-unit heeft een rendement tot 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht. Voor een efficiënte en goede werking zijn de units voorzien van een volledig geïntegreerde besturing: de OJ-Air2 regeling. Deze regeling wordt projectmatig geprogrammeerd. Dit maakt deze toestellen een zeer energiezuinige keuze!

Voor de keuken van een (hotel)restaurant is een goede afzuiging zeer belangrijk. Hiervoor kan een MDV BLUE dakafzuigventilator ingezet worden. Tevens kunnen we volledig maatwerk luchtbehandelingskasten ontwerpen voor de afzuiging en ventilatie van hotel- en restaurantkeukens. Deze worden voorzien van vet- en koolstoffilters voor het filteren van fijnstof en kooklucht.

De AIRSTREAM HWX is daarnaast af fabriek geleverd met een bordes voor goede bereikbaarheid van de unit voor service en onderhoud. Daaraan is gekoppeld een afzuigkast voor de ventilatie van de keuken, voorzien van vet- en koolstof filters.
Terrasverwarming

Terrasverwarming

Ook als uw gasten buiten op het terras zitten wilt u dat ze een aangename temperatuur ervaren. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze infrarood terrasverwarmers. De Mark INFRA ER is een elektrische infrarood heater die objecten en personen direct verwarmt zonder luchtverplaatsing. Infrarood verwarming wordt als zeer aangenaam verwarmen en kan zeer gericht worden ingezet.

Uiteraard zijn infrarood verwarmers ook voor binnenruimtes een zeer geschikte keuze voor verwarming!

Bekijk de Stralingstoestellen van Mark
Luchtgordijnen

Luchtgordijnen

De deuren van een restaurant of café gaan regelmatig open en dicht door binnenkomende en vertrekkende mensen. Hierbij gaat er veel warmte verloren. Door het toepassen van luchtgordijnen kan dit warmteverlies worden voorkomen. Luchtgordijnen creëren een scheiding tussen de koude buitenlucht en de warme binnenlucht. Bij binnenkomst in de ruimte ervaart de bezoeker meteen een comfortabele temperatuur. Daarnaast zorgen de toestellen ervoor dat stof, nare luchtjes en insecten van buiten niet naar binnen komen. Op deze manier kan een restaurant op energiezuinige wijze haar deuren openen.

Bekijk de Luchtgordijnen van Mark

Verwarming, koeling en ventilatie voor Horeca

Elke horecagelegenheid kent een andere indeling en oppervlakte. Hierdoor zal de klimaatoplossing per project verschillen. Mark Climate Technology geeft u graag advies!

Contactpersoon(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.