Terug

Duurzaamheid

De duurzame missie van Mark Climate Technology

De energietransitie is hot. De meeste energie die we momenteel gebruiken is afkomstig van fossiele brandstoffen. Het winnen hiervan zorgt voor veel schade aan natuur en milieu. De omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie moet ervoor zorgen dat de klimaatverandering zoveel mogelijk wordt afgeremd.

Verwarmen met waterstofgas

Verwarmen met waterstofgas

In het streven om de komende jaren honderdduizenden gebouwen van aardgas af te koppelen, zal waterstofgas een waardevolle bijdrage leveren. Ook Mark Climate Technology houdt zich hiermee bezig. De marktleider in klimaattechniek scoort nog steeds goed op alle fronten en blijft zich ontwikkelen. Momenteel richt het Veendammer bedrijf zich op de ontwikkeling van luchtverwarmers op waterstofgas. Uit onderzoek is gebleken dat het Nederlandse gasnetwerk ook geschikt is voor waterstof. Met een ongekend dicht Nederlands netwerk biedt dit enorme mogelijkheden voor de toekomst.

In 2020 is Mark Climate Technology begonnen met de eerste testen. Inmiddels zijn de gasgestookte luchtverwarmers en stralingsverwarmers van Mark geschikt voor aardgas met 20% waterstofgas bijmenging. De technische afdeling bij Mark is druk bezig om de gasgestookte producten gecertificeerd te krijgen voor 100% waterstofgas. Aangezien de toestellen 100% CO2 neutraal zijn en geen uitstoot realiseren, zijn ze een belangrijk onderdeel van de energietransitie.

Klimaat oplossingen voor duurzame gebouwen

Klimaat oplossingen voor duurzame gebouwen

Mark Climate Technology blijft zich ontwikkelen, ook op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Steeds vaker wil men nieuwe gebouwen BREEAM of LEED gecertificeerd hebben. Daarom heeft Mark haar producten door een onafhankelijk ingenieursbureau laten beoordelen voor de BREEAM-NL, BREEAM-NC en LEED certificeringsmethodes. Voor BREEAM-NL kunnen de producten van Mark Climate Technology tot maar liefst 19 punten opleveren.

Mark is BREEAM ready!