Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

MARK levert maatwerk aan Strukton Worksphere

rooftop units

14 Rooftop units op maat gemaakt

Mark Climate Technology heeft van Strukton Worksphere de opdracht gekregen voor het vervangen van 14 stuks Rooftop units. De aanvraag kwam binnen via het adviesbureau VDS techniek uit Bergschenhoek.

De bestaande installaties waren aan vervanging toe en men had regelmatig problemen met storingen. De eis van de klant was het 1 op 1 vervangen van de bestaande VR units. De Technische werkomschrijving en de controle op de uitvoering werden verzorgd door VDS Techniek. De eindklant heeft enige tijd geleden het dak laten vervangen en isoleren. Uit de door ons gemaakte transmissieberekening bleek dat er dankzij de reeds uitgevoerde dakrenovatie, minder vermogen kon worden toegepast. Hierdoor kwam uit de diverse berekeningen naar voren dat het toepassen van de modulerende gasgestookte Mark HR luchtbehandelingskasten de beste keuze was. Dit geldt voor aanschaf- én exploitatiekosten. Daarnaast is het een verantwoorde beslissing ten aanzien van het milieu en valt een groot deel van de investering onder de EIA regeling. De Mark units zijn voorzien van speciale custom made verloopsokkels, zodat er geen bouwkundige aanpassingen benodigd waren. Het bestaande kanaalwerk kon zelfs worden gehandhaafd!

Wat is er geleverd:

  • 12 stuks gasgestookte modulerende condenserende hoogrendement aluminium rooftop units met een nominaal vermogen van 150 kW en een luchtopbrengst van 30.000 m³/h. Deze units worden door Mark gefabriceerd onder de ISO 9001 norm en getest in Veendam.
  • 2 stuks gasgestookte modulerende condenserende hoogrendement luchtbehandelingskasten met een nominaal vermogen van 80 kW en een luchtopbrengst van 15.000 m³/h.
  • 5 stuks afstandsbedieningkasten (1 kast per hal) voor de regeling van de bovengenoemde units. Ook deze kasten worden door ons gebouwd en getest in Veendam!
  • De Mark servicedienst heeft de inbedrijfstelling en de eerste bijzondere inspectie uitgevoerd.

De snelle levering door Mark (binnen 6 weken na opdracht) en de installatie door Strukton Worksphere verliep uitstekend voor alle betrokken partijen.

Welke energiebesparende producten van Mark Climate Technology vallen onder de EIA subsidieregeling?

Het voordeel van de EIA

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Mark Climate Technology is fabrikant en specialist op het gebied van luchtverwarming, stralingsverwarming, luchtbehandeling en ventilatie. Wij richten ons al ruim 65 jaar op de klimaatbeheersing van grote gebouwen.

Heeft u een project voor ons? Bel ons op 0598-656600 of druk op de knop contact, vul uw gegevens in en wij bellen u per omgaande. Onze adviseur komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. U kunt uw aanvragen ook mailen naar: info@mark.nl

rooftop rooftop unit

 

 

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies