Terug

Een aangenaam binnenklimaat voor nieuw distributiecentrum in Zeewolde

Mark Climate Technology heeft de klimaatsystemen geleverd voor het pas gebouwde distributiecentrum

In opdracht van vanPanhuis in Hoogeveen heeft Mark Climate Technology de klimaatsystemen geleverd voor het pas gebouwde distributiecentrum in Zeewolde. Het gebouw van circa 18.000 m2 heeft de BREEAM-kwalificatie VERY GOOD (***) ontvangen.

Vier stuks GS+ HR gasgestookte luchtverwarmers voorzien de distributiehallen van verwarming. Dit condenserende toestel heeft een rendement dat boven de 106% (ow) ligt. De warmte wordt opgewekt door middel van een modulerende premix-brander. Dit resulteert in een zeer laag gasverbruik.

In combinatie met de HR luchtverwarmers zijn er tien stuks ECOFAN W recirculatieventilatoren geplaatst. Een combinatie van deze producten geeft een optimaal comfort en een goede warmteverdeling in de ruimte. De ECOFAN W verplaatst de warme deken onder het dak naar het verblijfsgebied. Hierdoor is de ruimte sneller opgewarmd en wordt het gasverbruik tot soms wel 30% teruggebracht.

Twee op het dak geplaatste Mark AIRSTREAM HWX wtw-units verzorgen de warmteterugwinning en ventilatie van de kantoorruimtes. Deze AIRSTREAM wtw-units voldoen volledig aan de laatste eisen van de ErP-verordening voor ventilatie-producten. De units worden daarnaast standaard Plug & Play geleverd.

Door toepassing van deze Mark producten kan de eindgebruiker tevens in aanmerking komen voor de Energie Investerings-aftrek regeling. De EIA-regeling kan een besparing realiseren van 11% netto op de gehele investering.

Klimaat oplossingen voor duurzame gebouwen

Klimaat oplossingen voor duurzame gebouwen

Mark Climate Technology blijft zich ontwikkelen, ook op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Steeds vaker wil men nieuwe gebouwen BREEAM of LEED gecertificeerd hebben. Daarom heeft Mark haar producten door een onafhankelijk ingenieursbureau laten beoordelen voor de BREEAM-NL, BREEAM-NC en LEED certificeringsmethodes. Voor BREEAM-NL kunnen de producten van Mark Climate Technology tot maar liefst 19 punten opleveren.

Mark is BREEAM ready
In opdracht van vanPanhuis in Hoogeveen heeft Mark Climate Technology de klimaatsystemen geleverd voor het pas gebouwde distributiecentrum in Zeewolde.
Twee op het dak geplaatste Mark AIRSTREAM HWX wtw-units verzorgen de warmteterugwinning en ventilatie van de kantoorruimtes.
Deze Eurovent-gecertificeerde AIRSTREAM wtw-unit voldoet volledig aan de laatste eisen van de ErP-verordening voor ventilatie-producten. De units worden daarnaast standaard Plug & Play geleverd.
Vier stuks GS+ HR gasgestookte luchtverwarmers voorzien de distributiehallen van verwarming.
De ECOFAN W verplaatst de warme deken onder het dak naar het verblijfsgebied. Hierdoor is de ruimte sneller opgewarmd en wordt het gasverbruik tot soms wel 30% teruggebracht.