Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Mark Infra Line verwarmt Industrieel Museum Zeeland

museum verwarming

Museum verwarming met Infra Line zwartebuisstraler

In een opslagloods van de voormalig suikerfabriek in Sas van Gent word het Industrieel Museum Zeeland gerealiseerd. De gemeente Terneuzen was op zoek naar een manier om deze te verwarmen. De wens was niet alleen een energiezuinig systeem, maar ook een systeem waarmee een snelle opwarming mogelijk is en wat past bij de functie van het geheel gerenoveerde pand. In december 2013 heeft Mark Climate Technology de opdracht gekregen voor de  levering van vier direct gestookte stralingsunits: de Mark Infra Line.

De Infra Line is een zwartebuisstraler met een hoog rendement met een lengte van 30 tot 50 meter, het nominale vermogen bedraagt 70 tot 100 kW. Deze stralingsverwarmer biedt de mogelijkheid om te verwarmen zonder verplaatsing van lucht. Tevens wordt de warmte uitsluitend verkregen op de plaats waar deze gevraagd wordt. Door de korte opwarmtijd en de lagere ruimtetemperatuur kan er een hoge energiebesparing gerealiseerd worden, die kan oplopen tot wel 40%!

De Mark Infra Line valt onder de EIA-regeling (Energie Investerings Aftrek). De Energie-Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Met EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

De officiële opening van het museum is op 17 januari 2015.

verwarming museum

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies