Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Mark en Homij voorzien familiepark Yumble in Roermond van een prettig klimaat

luchtbehandelingskasten

Gasgestookte luchtbehandelingskasten voor verwarming & koeling

In opdracht van HOMIJ Technische Installaties uit Ittervoort heeft Mark gezocht naar een betaalbare en energiezuinige oplossing voor het verwarmen en ventileren van het nieuwe indoor-familiepark Yumble in Roermond.

In tegenstelling tot conventionele attractieparken is het decor van Yumble interactief en gebaseerd op de nieuwste projectietechnologie. Dankzij deze digitale opzet wisselen attracties snel, waardoor de bezoekers steeds opnieuw worden verrast.

In anderhalf jaar tijd zijn er door HOMIJ diverse ontwerpen besproken om te komen tot de ideale projectering van de klimaatbeheersing van het gebouw. Begin dit jaar is Yumble voorzien van 10 stuks gasgestookte Mark G+ AHU luchtbehandelingskasten. Voor de verwarming van het gebouw zijn de luchtbehandelingskasten uitgerust met een gasgestookte modulerende condenserende hoogrendement luchtverwarmer. De Mark kasten worden bestuurd door het GBS middels een af-fabriek gemonteerde OJ-regeling.

Via een luchtkanalenstelsel voorzien van Nozzle plenums wordt de verse lucht het gebouw ingeblazen. Voor de afzuiging van de vervuilde ruimtelucht is er gekozen voor dakluiken en dakafzuigventilatoren. Deze worden gestart en geopend via een koppeling met de OJ regeling. De ventilatiehoeveelheid wordt geregeld op basis van CO2.

Tevens is er nagedacht over het uitbreiden van de LBK units met een koelbatterij. Hiervoor is er een lege sectie opgenomen in de kast en het opstellingsframe is zodanig uitgevoerd dat er in de toekomst een koelmachine kan worden bijgeplaatst.

Door toepassing van de Mark G+ heater modules valt een groot deel van de installatie- en aanschaf onder de EIA regeling.

Het indoor-familiepark Yumble heeft afgelopen maart haar deuren geopend.

luchtbehandelingskastLBKs

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies