Terug

Mark Climate Technology staat op ISH Frankfurt 2023

Mark Climate Technology is aanwezig op de ISH beurs in Frankfurt am Main van 13 t/m 17 maart 2023

Van 13 t/m 17 maart 2023 is het weer tijd voor de grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek en hernieuwbare energieën: ISH Frankfurt. Ook Mark Climate Technology zal hier aanwezig zijn om onze nieuwste producten aan u te presenteren. Na een lange periode zonder beurzen kijken we er heel erg naar uit om u persoonlijk te ontmoeten op onze beursstand.

ISH 2023 vindt plaats onder het motto ‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’. Vijf dagen lang draait alles op ’s werelds toonaangevende vakbeurs om innovaties die bijdragen aan het bereiken van klimaatdoelstellingen en een verantwoord en efficiënt gebruik van energiebronnen. De klimaattoestellen van Mark Climate Technology spelen hier uiteraard ook op in.

BEURSPRIMEUR: Mark Mistral MDX

BEURSPRIMEUR: Mark Mistral MDX

Op de ISH Frankfurt presenteren wij het nieuwste product van Mark: de MISTRAL MDX. De Mark MISTRAL MDX is een VRF-systeem speciaal ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen en koelen van grote ruimtes. De combinatie van een lucht-lucht warmtepomp (buiten-unit) met een compacte luchtverwarmer/-koeler (binnen-unit) zorgt voor uitstekende prestaties. Dankzij de uitgebreide instelmogelijkheden kan de installatie volledig worden afgestemd op het gebruik van de ruimte en de wensen van de gebruikers.

Dankzij de lange beschikbare leidinglengtes (tot 50 meter) en het grote temperatuurbereik kent de MISTRAL MDX vele toepassingsmogelijkheden. Geschikt voor het verwarmen en koelen van garages, magazijnen, werkplaatsen, ­distributiecentra en showrooms.

MISTRAL MDX VRF-warmtepompsysteem
AIRSTREAM WTW-unit met geïntegreerde warmtepomp

AIRSTREAM WTW-unit met geïntegreerde warmtepomp

De Mark AIRSTREAM warmteterugwinunit is leverbaar in twee uitvoeringen voor zowel binnen- als buitenopstelling. De AIRSTREAM CFX is voorzien van een gecertificeerde HR tegenstroomwisselaar met bypass. De AIRSTREAM HWX is voorzien van een corrosie-bestendig warmtewiel.

Wist u dat de warmteterugwin-units ook geleverd kunnen worden met een geïntegreerde warmtepomp? Door toepassing van DX-warmtepompen kan er niet alleen geventileerd, maar ook op een duurzame wijze gekoeld en verwarmd kan worden. Standaard levert Mark de warmtepompen samen met de unit op één aangebouwd bordes. De unit incl. warmtepompen wordt volledig samengesteld en getest in onze fabriek, waarna het toestel Plug & Play wordt afgeleverd.

AIRSTREAM warmteterugwinunit
ECOFAN W: nieuw model

ECOFAN W: nieuw model

Op de ISH 2023 in Frankfurt presenteren wij onze compleet vernieuwde ECOFAN W. In combinatie met luchtverwarming adviseert Mark Climate Technology ECOFAN W recirculatieventilatoren. Een combinatie van deze producten geeft een optimaal comfort en een goede warmteverdeling in de ruimte. Zoals bekend stijgt warme lucht met als gevolg dat een luchtverwarmer meer tijd nodig heeft om een ruimte op te warmen. Door toepassing van een thermostatische geregelde ECOFAN wordt de warme deken onder het dak naar het verblijfsgebied verplaatst. Hierdoor is de ruimte sneller opgewarmd en wordt het energieverbruik met soms wel 30% teruggebracht.

De ECOFAN W recirculatieventilator is leverbaar in verschillende luchtopbrengsten van 4.000 tot 14.000 m³/h.

ECOFAN W recirculatieventilator
Stralingspanelen

Stralingspanelen

Stralingspanelen bieden de mogelijkheid om te verwarmen zonder verplaatsing van lucht. De warmte wordt uitsluitend verkregen op de plaats waar deze gevraagd wordt. Door de korte opwarmtijd en de lagere ruimtetemperatuur kan er een hoge energiebesparing gerealiseerd worden. De panelen zijn zeer geschikt voor verwarmen met lage watertemperaturen (40/30 ºC) met behulp van bijvoorbeeld een warmtepomp.

Mark Climate Technology heeft drie soorten stralingspanelen in haar assortiment. De INFRA AQUA DESIGN is een aluminimum stralingspaneel met een esthetisch fraai uiterlijk. De INFRA AQUA ECO is een lichtgewicht paneel voor economisch verwarmen en koelen. De CEILFIT is een stralingspaneel speciaal voor toepassing in een systeemplafond. Wij adviseren u graag over welk product de beste toepassing is voor uw project.

Stralingspanelen
Koelen en verwarmen met de TANNER MDA+

Koelen en verwarmen met de TANNER MDA+

De TANNER MDA is een hangende warmwater luchtverwarmer en kan horizontaal- of verticaal uitblazend worden ingezet. Het toestel beschikt over een krachtige axiaalventilator waardoor het vele toepassingsmogelijkheden kent. Mark Climate Technology heeft een zeer uitgebreid pakket aan accessoires voor de TANNER MDA zodat het op iedere toepassing afgestemd kan worden.

Op de ISH 2023 presenteren wij de geheel vernieuwde Tanner MDA+. Het maximale vermogen van deze toestellen bedraagt maar liefst 168 kW. Dit maakt het toestel uitermate geschikt voor het verwarmen met lage watertemperaturen, met als bron bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp. De MDA+ is geschikt voor zowel verwarming als koeling dankzij de geïntegreerde lekbak.

TANNER MDA warmwater luchtverwarmer
INFRA Low NOx donkerstraler

INFRA Low NOx donkerstraler

Mark Climate Technology produceert verschillende gasgestookte stralingsverwarmers, waaronder de INFRA en INFRA HE donkerstralers. De Mark INFRA HE is ontwikkeld voor een zo hoog mogelijk rendement in combinatie met een lage NOx-uitstoot (< 35 mg/kWh). Hierdoor is het toestel zeer geschikt voor BREEAM projecten. De gasgestookte donkerstralers van Mark zijn naast aardgas ook geschikt voor (BIO-)propaan, butaan en 20% waterstofgas (H2) bijmenging.

Donkerstralers verwarmen met langegolf infraroodstraling. Dit kan het beste vergeleken worden met warmte van de zon. Des te intensiever de stralingswarmte, des te minder moet de werkelijke luchttemperatuur worden verhoogd voor een comfortabel binnenklimaat. Door toepassing van stralingsverwarming hoeft de lucht in een gebouw dus niet verwarmd te worden. De ruimtetemperatuur (lucht) zal dan ook relatief laag zijn. Dit maakt stralingsverwarmers aanzienlijk zuiniger in vergelijking met conventionele systemen.

Mark Donkerstralers
GS+ HR luchtverwarmer

GS+ HR luchtverwarmer

De Mark GS+ is een gasgestookte hoog rendement luchtverwarmer met axiaal ventilator. Dit condenserende toestel heeft een rendement dat boven de 106% (ow) ligt. De warmte wordt opgewekt door middel van een modulerende premix-brander, dit resulteert in een zeer laag gasverbruik. Door de uitgebreide capaciteitsrange van 13,6 tot 142,2 kW is de GS+ in veel situaties toe te passen.

Door de ontwikkelingen op het gebied van energie en de huidige aardgasprijs loont het om naar alternatieven te zoeken. De gasgestookte luchtverwarmers van Mark Climate Technology zijn naast aardgas ook geschikt voor (BIO-)propaan, butaan en 20% waterstofgas (H2) bijmenging. Bestaande units kunnen door de Mark servicedienst worden omgebouwd middels speciale ombouwsets.

GS+ hoog rendement luchtverwarmer
TANNER MBA verwarmen met lage watertemperaturen

TANNER MBA verwarmen met lage watertemperaturen

De Mark TANNER MBA is een fraai uitziende hangende watergevoede luchtverwarmer standaard voorzien van een traploos regelbare EC-axiaalventilator. De units zijn beschikbaar met vermogens tot 67,0 kW, waardoor ze beter geschikt zijn voor het verwarmen met lage watertemperaturen. Hierdoor kunnen de toestellen ook uitstekend gecombineerd worden met een warmtepomp.

Door zijn beperkte hoogte is de TANNER MBA geschikt voor plaatsing in lage ruimten, zoals o.a. showrooms, kantoren, kleedkamers en winkels. Door toepassing van deze unit kan een dergelijke ruimte in korte tijd worden opgewarmd.

TANNER MBA watergevoede luchtverwarmer

Praktische informatie ISH 2023

  • Wanneer: 13 t/m 17 maart 2023
  • Waar: Messe Frankfurt GmbH, Hal 8,  Stand B95
  • Openingstijden:
    13 – 16 maart: 9.00-18.00 uur
    17 maart: 9.00-17.00 uur
  • Voor alle beursdetails en registratie kunt u de officiële ISH website bezoeken.