Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Gasgestookte stralingsverwarming

Terug

Gasgestookte stralingsverwarming van Mark levert een comfortabel klimaat

Mark Climate Technology produceert verschillende gasgestookte stralingsverwarming systemen.

Principe van gasgestookte stralingsverwarming

Door gebruik te maken van een warmtemedium, zoals bijvoorbeeld hete lucht (rookgassen), kan een buizenregister verwarmd worden. Het gas kan het register dermate verhitten dat de buis zijn warmte zal afgeven in de vorm van stralingswarmte. Deze gasgestookte stralingsverwarming kan het beste vergeleken worden met de zon. De warmte is volledig onschadelijk en geeft een zeer behaaglijk gevoel. Door toepassing van stralingsverwarming hoeft de lucht in een ruimte niet verwarmd te worden. De ruimtetemperatuur (lucht) zal dan ook relatief laag zijn.

Groot voordeel is dat de behoefte aan energie tot 10% afneemt en dat het systeem zeer snel is. Door de afname van de energiebehoefte en een veel kortere opwarmtijd is het mogelijk om t.o.v. conventionele verwarming het energieverbruik met ca. 40% te reduceren. Bij gebruik van stralingswarmte vormt zich geen warmtekussen onder het dak, dit in tegenstelling tot conventionele verwarming. Er wordt geen lucht in de hal geblazen, zodat men geen hinder ondervindt van luchtverplaatsing en stofwervelingen. Denk aan de goederen in magazijnstellingen die voorheen altijd stoffig werden of bijvoorbeeld de sporthal waar tijdens badmintonwedstrijden de luchtverwarmers uitgezet moeten worden.

Stralingsverwarming is uitermate geschikt voor zoneverwarming zodat bijvoorbeeld alleen een werkplek verwarmd kan worden en niet de hele ruimte. Daarnaast wordt deze apparatuur ook toegepast in slecht geïsoleerde gebouwen. Door toepassing van deze stralingsverwarmingsproducten kan de eindgebruiker in aanmerking komen voor de Energie InvesteringsAftrekregeling. Door toepassing van de EIA-regeling kan een besparing worden gerealiseerd van 11% netto op de gehele investering.

Neem voor gasgestookte zwartebuisstralers contact op met Mark Climate Technology

Heeft u interesse gekregen in de gasgestookte zwartebuisstralers van Mark Climate Technology? Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@mark.nl of bel naar +31(0)598 656 600. U wordt altijd snel geholpen door een technische expert van Mark.

zwartebuisstraler

Infra zwartebuisstraler

Hoogrendement zwartebuisstraler De Mark INFRA / INFRA MONO zwartebuisstraler verwarmt met langegolf infraroodstraling. Stralingsverwarming berust op het principe van...

4 Producten

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies