Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Mark is Ecodesign 2018 ready!

Ecodesign

Mark optimaliseert producten voor Ecodesign 2018

Zoals u waarschijnlijk al weet, veranderen er per 1 januari 2018 een aantal zaken binnen de EU-regelgeving voor klimaatapparatuur. De zogenoemde Ecodesign-richtlijn heeft als doel een aanzienlijke besparing op het energieverbruik te realiseren en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Binnen deze richtlijn gaan de volgende eisen in 2018 van kracht:

 • Gasgestookte stralingsverwarmers (per 1-1-2018)

  • Minimale seizoensgebonden efficiëntie*: 74%
  • Maximale NOX-uitstoot: 200 mg/kWh (gebaseerd op de calorische bovenwaarde)

* De seizoensgebonden efficiëntie van stralingsverwarmers wordt berekend op basis van stralingsrendement, thermisch rendement en elektriciteitsverbruik.

 • Luchtverwarmers

  • Minimale seizoensgebonden efficiëntie**: 72% (per 1-1-2018)
  • Maximale NOX-uitstoot: 100 mg/kWh (per 9-2018)
  • In 2021 zullen de eisen voor luchtverwarmers nog verder worden aangescherpt.

** De seizoensgebonden efficiëntie van luchtverwarmers wordt berekend op basis van de temperatuurstijging van de luchtstroom, de thermische efficiëntie en het elektriciteitsverbruik.

Producten die niet aan bovenstaande eisen voldoen mogen binnen de EU niet meer verkocht worden. Dit geldt zowel voor nieuwe installaties als voor het vervangen van bestaande installaties.

Sinds de bekendmaking van de Ecodesign 2018 is Mark achter de schermen druk doende geweest met het optimaliseren van onze producten. Zo voldoen onze stralingsverwarmers volledig aan de Ecodesign van 2018. In ons aanbod van luchtverwarmers zal het een en ander wijzigen. Zo zullen we o.a. afscheid moeten nemen van onze wel bekende GSD luchtverwarmer. Maar niet getreurd, zijn opvolger staat al klaar! 

NIEUW: Mark GSX

Economisch verwarmen met de Mark GSX gasgestookte luchtverwarmer

Graag willen we u kennis laten maken met de Mark GSX. Bij de Mark GSX wordt de warmte opgewekt door middel van een premix-brander en uitgeblazen via een axiaal ventilator. De robuuste luchtverwarmer is met name geschikt voor industrieel gebruik en is zeer economisch dankzij zijn lage gasverbruik, lage onderhoudskosten en lange levensduur. Daarnaast is het toestel niet-condenserend, waardoor er geen condensleiding benodigd is. De GSX-serie komt overeen met de nieuwe Ecodesign 2018 en is beschikbaar in vermogens van 20 tot 90 kW. De GSX-serie zal net als de GS+ voorzien zijn van een nieuwe besturing.

Nieuwe besturing voor GS+

Vanaf heden zullen de GS+ HR gasgestookte luchtverwarmers voorzien zijn van een nieuwe besturing. Met de OptiTherm+ digitale klokthermostaat is het mogelijk tot 8 GS+ toestellen te regelen op basis van de ruimtetemperatuur. Daarnaast is het mogelijk om met de Interface+ module een GS+ toestel te besturen door middel van een 0-10 VDC signaal of via Modbus met een koppeling aan het GBS (gebouwbeheersysteem).

Nieuwe besturing voor Infra, Tanner en Ecofan

Ook voor de Mark Infra, Tanner MDA en Ecofan W is er binnenkort een nieuwe besturing beschikbaar.

De PinTherm Connect is een digitale weekklok ruimtethermostaat. De regelaar is voorzien van een aan/uit contact en een 0-10 VDC uitgang. Beide signalen zijn omkeerbaar, zodat de regeling geschikt is voor verwarming en koeling . De instellingen van de thermostaat kunnen met behulp van Modbus of Ethernet uitgelezen en/of gewijzigd worden. De thermostaat kan gekoppeld worden aan het GBS (gebouwbeheersysteem).

De Pintherm Infra Connect is een digitale ruimtethermostaat voor het aan/uit, hoog/laag of modulerend regelen van een Infra op basis van de ruimtetemperatuur. De instellingen van de thermostaat kunnen zowel via Modbus als Ethernet uitgelezen en/of gewijzigd worden. De thermostaat kan gekoppeld worden aan het GBS (gebouwbeheersysteem).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Verkoop afdeling via 0598 – 656 600.

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies