Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Mark Climate Technology is klaar voor de toekomst

beneden verlaat

Marktleider in klimaattechniek koopt industrieterrein aan de Beneden Verlaat in Veendam

Mark Climate Technology heeft onlangs de naastgelegen panden van het industrieterrein aan de Beneden Verlaat in Veendam gekocht. Hiermee is het gehele industrieterrein van 8 hectare in het bezit van de fabrikant van klimaatapparatuur. Het bedrijf was reeds in het bezit van een deel van het terrein, maar kwam ruimte tekort.

“We zijn uit ons jasje gegroeid”, zegt algemeen directeur Jan Koop de Boer. “De afgelopen jaren is onze productie sterk gegroeid. We hebben fors geïnvesteerd in het machinepark en extra personeel ingezet om dit op te kunnen vangen, maar dit neemt uiteraard ruimte in beslag.”

Mark wil o.a. meer ruimte creëren voor de steeds groeiende productie van luchtbehandelingskasten en warmteterugwin-units. Ook de productie van de fijnstof filters van StaticAir zal plaatsvinden in Veendam. StaticAir, zusterbedrijf van Mark Climate Technology, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van fijnstof reduceersystemen. De ideologie van StaticAir, een wereld zonder fijnstof, is een logische aanvulling op de ambitie van Mark om zorgvuldig en uiterst efficiënt om te gaan met de fossiele brandstoffen die er zijn.

In 1945 begon het bedrijf aan de Beneden Verlaat onder de naam Ingenieursbureau Gebroeders van der Mark NV. Men begon destijds met de productie en verkoop van buigpompen en kolengestookte luchtverwarmers. In de jaren 60 waren op het gehele industrieterrein aan de Beneden Verlaat ongeveer 1000 mensen aan het werk voor Marko-Mark BV: een combinatie van het huidige Mark Climate Technology en de toenmalige fabrikant van school- en kantoormeubilair. In 1983 zijn beide bedrijven uit elkaar gegaan, waarna Marko BV in 2013 failliet ging. Momenteel zijn er circa 150 mensen werkzaam bij Mark Climate Technology.

De marktleider in klimaattechniek scoort nog steeds goed op alle fronten en blijft zich ontwikkelen. Mark richt zich steeds meer op duurzaamheid, ook met het oog op het terugbrengen van de gaswinning. Getuige daarvan is de Mark Airstream Hybrid. Deze Eurovent gecertificeerde plug & play warmteterugwin-unit is voorzien van tegenstroomwisselaar, indirecte adiabatische koeling én een warmtepomp voor naverwarming/koeling. Het toestel met een warmteterugwin-rendement van 90% zorgt inmiddels bij veel gebouwen voor een optimale luchtkwaliteit. Met behulp van een warmtepomp kan het toestel zonder gebruik van aardgas verwarmen en koelen.

Met de aankoop van het industrieterrein aan de Beneden Verlaat is Mark Climate Technology klaar voor de toekomst. Er is al gestart met het opknappen van de panden, waarvan een deel nog voor de bouwvak in gebruik zal worden genomen. De overige panden worden verhuurd. De Gemeente Veendam zal zich ook inspannen om de infrastructuur van het industrieterrein te optimaliseren.

Mark BV

Van der Mark NV in 1970

Mark Climate Technology

Het kantoor van Mark anno 2018

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies