Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Mark AIRSTREAM warmteterugwin-unit EUROVENT gecertificeerd

warmteterugwinunit

De plug & play wtw-unit van Mark Climate Technology is nu naast RLT Richtlinie-01 ook Eurovent gecertificeerd 

Eurovent

De gehele range Mark AIRSTREAM warmteterugwin-units is naast de reeds bestaande RLT certificatie nu ook voorzien van Eurovent. Dit Europese energielabel voor luchtbehandelingskasten classificeert een type LBK op verschillende punten zoals koudebrugfactor, constructiesterkte, thermische isolatie, geluidsisolatie, snelheidsklasse en warmteterugwinklasse.

Om er voor te zorgen dat alle leveranciers dezelfde testmethode gebruiken, en vooral ook hun kwaliteit handhaven, vindt er door Eurovent een toetsing plaats. Bedrijven worden daarnaast regelmatig gecontroleerd of zij nog aan de gemeten rapportcijfers voldoen. Op deze manier krijgt de klant altijd een kwalitatief hoogwaardig product met een energielabel.

Mark AIRSTREAM

Om aan de steeds hogere eisen van luchtkwaliteit in gebouwen te voldoen, dient er vaak meervoudig geventileerd te worden. Door het toepassen van standaard ventilatie-apparatuur gaat er echter veel energie verloren. Om dit tegen te gaan heeft Mark de AIRSTREAM warmteterugwin-unit in het programma. Deze wtw-unit heeft een rendement tot 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt teruggewonnen. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig.

De AIRSTREAM is leverbaar in twee uitvoeringen voor zowel binnen- als buitenopstelling. De AIRSTREAM CFX is standaard voorzien van een gecertificeerde hoog rendement tegenstroomwisselaar met bypass. De AIRSTREAM HWX is standaard voorzien van een corrosie-bestendig warmtewiel eventueel met een hygroscopische zeoliet coating.

De AIRSTREAM wordt o.a. toegepast in kantoren, scholen, werkplaatsen en kleedruimten.

De Mark AIRSTREAM voldoet uiteraard aan de huidige eisen van de ErP-verordening 1253/2018 voor ventilatie-producten. Door toepassing van de Mark AIRSTREAM kan de eindgebruiker eventueel in aanmerking komen voor de EIA regeling.

Eurovent

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies