Search
Language
+31(0)598 656 600
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Google benoemt Veendam tot beste internetgemeente van Groningen.

Gemeente Veendam

Op 17 juni heeft Rogier Klimbie, Policy Manager Benelux van Google, in het bijzijn van Mark Climate Technology en andere lokale ondernemers, de Google eTown Award uitgereikt aan burgemeester Meijerman van de gemeente Veendam.

Van de provincie Groningen is de gemeente Veendam de gemeente die de economische kansen van het internet het beste benut. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door The Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google. De gemeente Wijchen (Gelderland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar.

De eTown Award geeft erkenning aan gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf investeert in online toepassingen en middelen, bijvoorbeeld om nieuwe klanten te vinden, hun zaak te laten groeien en de bedrijfsvoering te verbeteren. Dit is het tweede jaar dat Google de eTown awards uitreikt. In het eerste jaar werden deze awards uitgereikt in het Verenigde Koninkrijk , Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Ierland, Australië en Canada.

Ook Mark Climate Technology, fabrikant van klimaatbeheersingsapparatuur, weet de kracht van het internet ten volle te benutten. Zoals Jan Koop de Boer, managing director bij Mark het heeft verwoord:  “Vanuit Veendam leveren we wereldwijd klimaatsystemen. We zijn echt een internationale onderneming en we willen dus ook vanuit de hele wereld gevonden worden. Omdat internet onlosmakelijk is verbonden met ondernemen, hebben we het  afgelopen anderhalf jaar ons gericht op het verbeteren van de vindbaarheid van onze websites. En met succes; vanuit heel de wereld weet men onze klimaatsystemen te vinden. Gewoon vanuit Veendam.”

De 12 winnaars in Nederland zijn (op alfabetische volgorde):

Provincie – Gemeente

Drenthe – Meppel
Flevoland – Zeewolde
Friesland – Leeuwarden
Gelderland – Wijchen
Groningen – Veendam
Limburg – Peel en Maas
Noord-Brabant – Best
Noord-Holland – Weesp
Overijssel – Deventer
Utrecht – IJsselstein
Zeeland – Goes
Zuid-Holland – Noordwijkerhout

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Sitemap | Cookies