Terug

3D BIM Modellen

Mark is BIM ready!

Gebouwen worden steeds complexer en onvoorziene knelpunten tijdens de bouw leiden tot hoge onkosten. BIM kan een hulpmiddel zijn om deze problemen tegen te gaan. Ook Mark Climate Technology is klaar voor de toekomst met BIM. Met behulp van 3D modellen is er grafische en parametrische informatie beschikbaar van onze klimaatapparatuur. Architecten, adviseurs en installateurs kunnen op deze manier de HVAC-installaties eenvoudig in een gebouwontwerp plaatsen.

Wat is BIM?

Wat is BIM?

BIM (Building Information Modeling) is een online softwareplatform waarin alle informatie over een bouwproject beheerd wordt in één digitaal 3D model. In dit model kunnen alle betrokken partijen de informatie die voor hen van belang is tegelijkertijd raadplegen en veranderen. Doordat de projectinformatie altijd actueel en beschikbaar is voor alle betrokkenen, wordt de kans op fouten tijdens het bouwproces aanzienlijk verminderd.

BIM bibliotheek

De 3D modellen van de HVAC-apparatuur van Mark Climate Technology zijn beschikbaar via één van de grootste internationale BIM-bibliotheken: MEPcontent. MEPcontent biedt bestanden van veelgebruikte producten voor Revit en CAD aan (RFA, RVT, DWG en IFC). Deze bestanden zijn gratis te downloaden en volledig openbaar: iedere engineer kan er gebruik van maken. Uiteraard zijn de 3D modellen ook rechtstreeks te downloaden via onze website.

Architecten, adviseurs en installateurs kunnen de HVAC-installaties eenvoudig in een gebouwontwerp plaatsen.

De voordelen van BIM modelleren

Door het 3D modelleren in BIM wordt er vóór de bouw al door meerdere partijen uitvoering nagedacht over het realiseren van een nieuw gebouw. Dit biedt diverse voordelen:

  • Verbetering van het ontwerp- en bouwproces
  • Snelle en eenvoudige uitwisseling van data
  • Knelpunten gevisualiseerd vóór de bouw
  • Vermindering van faalkosten
  • Betere samenwerking mogelijk voor alle partijen in het bouwproces
  • Tijdsbesparing dankzij efficiënte werkwijze

3D Modellen van Mark toestellen